12 maart is de datum voor de conferentie ‘winst van Open Data’. Deze organiseert het CAB samen met de provincie Groningen, de Vereniging van Groninger Gemeenten, de RUG  en Marc Hesp. Interessante sprekers en een actieve aanpak met drie workshop-rondes brengen u in één middag in de wereld van de mogelijkheden van ‘Open Data’.

De ambitie is om van Groningen de eerste provincie te maken waar alle gemeenten de financiële data openbaar en transparant gemaakt hebben. En dat is nog maar het begin, want er is veel meer mogelijk met Open Data. Voor het bedrijfsleven bijvoorbeeld.

Nu al weten bedrijven apps en websites te bouwen waarmee ze hun klanten beter kunnen bedienen dankzij Open Data. En de pers hoeft minder gebruik te maken van langdurige WOB procedures en kan direct bij de ‘bron’ ontwobben. Bovendien kunnen gemeenten hun eigen beleid beter funderen dankzij de mogelijkheden om hun eigen beleid te vergelijken met andere gemeenten.

Open Data is een enorme stimulans voor innovatie. RUG en Hanzehogeschool maken nu al gebruik van Open Data en kunnen zowel overheid als bedrijfsleven versterken.

Tijdens het congres worden verschillende themasessie gegeven voor journalisten, overheden, onderwijs en bedrijfsleven. Klik hier voor het programma.

Meld u aan op onze website  http://dewinstvanopendata.nl